FortisEffect zet zich in om beleggingsschade te verhalen voor Fortis-beleggers die gedurende de periode 2007 – 2008 de waarde van hun effecten Fortis drastisch hebben zien dalen.

Fortis-beleggers hebben in 2007 en 2008 forse schade geleden. Enerzijds doordat ze door Fortis meerdere malen op het onjuiste been zijn gezet over de financiele gezondheid van Fortis, bijvoorbeeld bij de aandelenemissie van 2007. Maar ook bij diverse officiele mededelingen over dividendbeleid e.d. in de loop van 2008 en bij de toename van de problemen in augustus en september 2008.

Daarnaast hebben veel beleggers schade geleden door de ontmanteling van Fortis in de week van zondag 28 september t/m vrijdag 3 oktober 2008. Nadat Fortis zondag 28 september door Nederland, Belgie en Luxemburg was ‘gered’, bleek ze koud een week later feitelijk faiiliet en werd ze genationaliseerd. Ook in die tijd zijn beleggers ronduit misleid, waardoor forse schade is ontstaan.

Bij al dit soort dingen zijn de zaken te rooskleurig voorgespiegeld. FortisEffect heeft daarom claims neergelegd bij alle hoofdrolspelers, zoals de Nederlandse Staat, Fortis zelf, oud bestuurders zoals Votron en Lippens en ook de banken die bijvoorbeeld de laatste emissie hebben begeleid.

Deelnemers van FortisEffect profiteren van deze claims en de gerechtelijke procedures die zijn gestart. Deelname kan op basis van no cure no pay tegen alleen een kleine administratieve bijdrage van EUR 39 per jaar.

Translate »